Hagelschade Zuidoost Brabant

Bekkers pakt hagelschade groots aan

Om de automobilisten die door de extreme hagelbui vorige week in de regio Zuidoost-Brabant hagelschade hebben opgelopen snel en goed mobiel te krijgen, heeft Autoschade Herstel Bekkers, lid van de keten Autoschade Herstel Groep, krachtige maatregelen genomen en diverse activiteiten ontplooid.

De vestiging in Valkenswaard wordt tijdelijk ingezet als Hagel Calamiteiten Centrum (HCC) en is er in Eindhoven op loopafstand van de eigen vestiging een pop-up-hagelcalamiteitencentrum geopend. Hiervoor heeft Bekkers een hal tot zijn beschikking waar tijdelijk 15 restylers fulltime hagelschades verwerken. In de HCC’s (in totaal 3300 m2) zijn alle technische voorzieningen getroffen om de hagelschades professioneel en kwalitatief hoogwaardig te herstellen, waarbij de processen volledig zijn ingericht om o.a. de doorlooptijden zo kort mogelijk te houden. Voor alle reparaties die hier uitgevoerd worden geldt een garantieperiode van 7 jaar, conform de AHG voorwaarden.

De vestigingen in Eindhoven en Helmond vangen de reguliere schades van Valkenswaard op en verrichten tevens op kleinere schaal hagelwerkzaamheden. Harry Bekkers: “De hagelbui van vorige week heeft mede door de omvang van de stenen (sommigen hadden de grootte van tennisballen) een andere soort schade opgeleverd dan een normale hagelbui. Normaal gesproken gaat het bij hagel vooral om restylen, maar bij deze schades komt ook veel spuitwerk kijken, wat een ernorme druk op de spuitcapaciteit van de vestigingen legt. Daarnaast zal ook het percentage auto’s dat total loss wordt verklaard hoger zijn dan normaal het geval is.”

Om nog meer expertise binnen te halen, heeft Bekkers de experts van Hail Damage Solutions ingeschakeld. Zij ondersteunen het Hagel Calamiteiten Centrum. Bekkers hoopt met al deze maatregelen waarmee hij fulltime 40 restylers en over de 100 leenauto’s inzet klanten optimaal en snel te kunnen bedienen tegen de hoogte kwaliteitseisen, maar indien noodzakelijk worden er nog meer aanvullende maatregelen getroffen.

Share this article

Comments are closed.